

CEZA DAVALARI, niteliği itibari ile önem arz eden ve ciddiye alınması gereken davalardır. CEZA DAVALARI, haksızlığa uğrayan tarafın haklarının korunmasını ve suç işlediği kesin olan kişiye kanunlar kapsamında hak ettiği cezanın verilmesini sağlar.
CEZA HUKUKU, sürekli olarak değişen ve gelişen bir yapıya sahiptir. Bu nedenle; gerek Türk Ceza Kanunu gerekse de Bölge Adliye Mahkemesi kararları, Yargıtay Kararları, Anayasa Mahkemesi kararları, AİHM kararları yakından takip edilmelidir.
Günümüzde; CEZA YARGILAMALARI, suç işleyen kişilerin tespit edilmesi ve suç teşkil eden eylemlerinden dolayı yargılandıktan sonra cezalandırılması hususlarında büyük öneme sahiptir. Diğer hukuk alanlarında olduğu gibi CEZA HUKUKU ile ilgili herhangi bir sorun ile karşılaşıldığında insanların aklına ilk gelen düşünce bir CEZA AVUKATINA DANIŞMAK olmaktadır.
CEZA AVUKATI, ceza hukukunun tüm süreçlerine hâkim olmalıdır. Ceza avukatının, müvekkilini, yasal süreçlerin en başında aydınlatması gerekmektedir.
CEZA HUKUKUNDA, yargılama süreçlerinde, usul çok önemlidir. Çünkü hukuka aykırı olarak elde edilen ya da ele geçirilen deliller hükme esas alınamayacaktır. Bu yüzden İYİ BİR CEZA HUKUKU AVUKATI, öncelikle ele aldığı dosyada, usulü olarak yapılması gerekenlerin ve delillerin hukuka uygun bir şekilde ele geçirilip geçirilmediğine bakacaktır. Hem Türk Ceza Kanunu hem de Ceza Muhakemeleri Kanunu, bu çalışmada CEZA HUKUKU AVUKATINA yol gösterici olacaktır.
Türk Ceza Kanununda, Ceza Kanununun amacı; kişi hak ve özgürlüklerini, kamu düzen ve güvenliğini, hukuk devletini, kamu sağlığını ve çevreyi, toplum barışını korumak, suç işlenmesini önlemektir. Kanunda, bu amacın gerçekleştirilmesi için ceza sorumluluğunun temel esasları ile suçlar, ceza ve güvenlik tedbirlerinin türleri düzenlenmiştir. Kanunun açıkça suç saymadığı bir fiil için kimseye ceza verilemez ve güvenlik tedbiri uygulanamaz. Kanunda yazılı cezalardan ve güvenlik tedbirlerinden başka bir ceza ve güvenlik tedbirine hükmolunamaz.
CEZA AVUKATI, ceza davalarının tüm sürecine hâkim, kanun ve mahkeme kararlarını yakından takip eden, ağırlıklı olarak ceza hukuku alanında çalışan ve bu alanda kendisini geliştirmiş olan avukata denir. Özel olarak CEZA AVUKATI ya da AĞIR CEZA AVUKATI diye bir meslek dalı bulunmamaktadır. Avukat mesleğini icra eden bir avukat, hukukun tüm alanlarında avukatlık yapabilir.
CEZA AVUKATI; ceza davalarınızla ilgili olarak tarafı olduğunuz yargılamalarda, tüm süre boyunca haklarınızı sonuna kadar savunan ve bu süreçte size hukuki olarak destek olan avukattır. İstanbul’da bulunan ve alanında uzman olan CEZA AVUKATLARIMIZA Whatsapp üzerinden online olarak danışarak veyahut doğrudan telefon ile arayarak ulaşabilirsiniz.
Ş.A.H HUKUK BÜROSU bünyesinde faaliyet göstermekte olan UZMAN CEZA AVUKATLARI, bu alanda kendilerini oldukça geliştirmiştir. Bu durumu, kendilerine danıştığınız ilk anda anlamaktasınız.
Sizin de CEZA HUKUKU alanında bir sorunuz var ise, ya da tarafı olduğunuz bir ceza davanız var ise mutlaka Ş.A.H HUKUK BÜROSU bünyesindeki CEZA AVUKATLARINA danışmalısınız. CEZA AVUKATLARIMIZ, sizi detaylıca dinledikten sonra yargılama süreçleri ile ilgili gerekli tüm bilgilendirmeyi size yapacaktır.
Hukuk büromuz, CEZA AVUKATI olarak tüm Türkiye’de hizmet vermektedir. Ayrıca; İstanbul’un tüm ilçelerinde, Adalar Ceza Avukatı, Arnavutköy Ceza Avukatı, Ataşehir Ceza Avukatı, Avcılar Ceza Avukatı, Bağcılar Ceza Avukatı, Bahçelievler Ceza Avukatı, Bakırköy Ceza Avukatı, Başakşehir Ceza Avukatı, Bayrampaşa Ceza Avukatı, Beşiktaş Ceza Avukatı, Beylikdüzü Ceza Avukatı, Beyoğlu Ceza Avukatı, Büyükçekmece Ceza Avukatı, Beykoz Ceza Avukatı, Çatalca Ceza Avukatı, Çekmeköy Ceza Avukatı, Esenler Ceza Avukatı, Esenyurt Ceza Avukatı, Eyüp Ceza Avukatı, Fatih Ceza Avukatı, Gaziosmanpaşa Ceza Avukatı, Güngören Ceza Avukatı, Kadıköy Ceza Avukatı, Kağıthane Ceza Avukatı, Kartal Ceza Avukatı, Küçükçekmece Ceza Avukatı, Maltepe Ceza Avukatı, Pendik Ceza Avukatı, Sancaktepe Ceza Avukatı, Sarıyer Ceza Avukatı, Silivri Ceza Avukatı, Sultanbeyli Ceza Avukatı, Sultangazi Ceza Avukatı, Şile Ceza Avukatı, Şişli Ceza Avukatı, Tuzla Ceza Avukatı, Ümraniye Ceza Avukatı, Üsküdar Ceza Avukatı, Zeytinburnu Ceza Avukatı, Gebze Ceza Avukatı vs. avukatlık hizmeti vermektedir.
AĞIR CEZA AVUKATI, ceza davalarının tüm sürecine hâkim, kanun ve mahkeme kararlarını yakından takip eden, ağırlıklı olarak ceza hukuku alanında çalışan ve bu alanda kendisini geliştirmiş olan avukata denir. Özel olarak AĞIR CEZA AVUKATI diye bir meslek dalı bulunmamaktadır. Avukat mesleğini icra eden bir avukat, hukukun tüm alanlarında avukatlık yapabilir.
AĞIR CEZA AVUKATI; ceza davalarınızla ilgili olarak tarafı olduğunuz yargılamalarda, tüm süre boyunca haklarınızı sonuna kadar savunan ve bu süreçte size hukuki olarak destek olan avukattır. İstanbul’da bulunan ve alanında uzman olan AĞIR CEZA AVUKATLARIMIZA Whatsapp üzerinden online olarak danışarak veyahut doğrudan telefon ile arayarak ulaşabilirsiniz.
Ş.A.H HUKUK BÜROSU bünyesinde faaliyet göstermekte olan UZMAN AĞIR CEZA AVUKATLARI, bu alanda kendilerini oldukça geliştirmiştir. Bu durumu, kendilerine danıştığınız ilk anda anlamaktasınız.
Sizin de CEZA HUKUKU alanında bir sorunuz var ise, ya da tarafı olduğunuz bir ceza davanız var ise mutlaka Ş.A.H HUKUK BÜROSU bünyesindeki AĞIR CEZA AVUKATLARINA danışmalısınız. AĞIR CEZA AVUKATLARIMIZ, sizi detaylıca dinledikten sonra yargılama süreçleri ile ilgili gerekli tüm bilgilendirmeyi size yapacaktır.
CEZA AVUKATI : Ş.A.H HUKUK BÜROSU
Telefon : 0554 181 04 00
Adres : Osmaniye Mahallesi, İncirli Çıkmazı Sk., No:3/23, Bakırköy/İSTANBUL
Mail : istanbulsahhukuk@gmail.com
Hizmet Alanları : CEZA AVUKATI – AĞIR CEZA AVUKATI
Yukarıda açıklamış olduğumuz tüm nedenlerden dolayı Ş.A.H HUKUK BÜROSU olarak CEZA HUKUKU alanında kendisini geliştirmiş tecrübeli bir avukat ile çalışmanızı tavsiye etmekteyiz.
İSTANBUL'DA CEZA DAVASI AVUKATINA ihtiyaç duyarsanız, sitemizde bulunan UZMAN CEZA DAVASI AVUKATLARI ile Whatsapp üzerinden online ya da telefon ile arayarak iletişim kurabilirsiniz.
Şüpheli veya sanıktan kendisine bir AVUKAT seçmesi istenir. AVUKAT seçebilecek durumda olmadığını beyan ederse, görevlendirilecek AVUKATA yapılacak ödemelerin yargılama giderlerinden sayılacağı ve mahkûmiyeti hâlinde kendisinden tahsil edileceği hususu hatırlatılarak talep ettiği takdirde barodan bir AVUKAT görevlendirmesi istenir.
Şüpheli veya sanık; çocuk, kendisini savunamayacak derecede malûl veya sağır ve dilsiz ise ya da hakkında alt sınırı beş yıldan fazla hapis cezasını gerektiren bir suçtan dolayı soruşturma ya da kovuşturma yapılıyorsa istemi aranmaksızın barodan bir müdafi görevlendirmesi istenir. Ancak bunun için şüpheli veya sanığın müdafiinin olmaması şarttır.
İkinci fıkrada sayılan hâllerde kovuşturma aşamasında sanığa iddianamenin tebliği için çıkarılan çağrı kâğıdına ayrıca "tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde müdafii bulunup bulunmadığını bildirmesi, bildirimde bulunmadığı takdirde barodan bir müdafi görevlendirmesinin isteneceği, görevlendirilen müdafie ödenecek ücretin yargılama giderlerinden sayılacağı ve mahkûmiyeti hâlinde kendisinden tahsil edileceği" hususunu hatırlatan meşruhat verilir. Sanığın tutuklu olması hâlinde Ceza Muhakemesi Kanununun 176 ncı maddesinin üçüncü fıkrası gereğince yapılan işlemler sırasında yukarıda belirtilen meşruhat hatırlatılır. Sanık tarafından bildirimde bulunulmadığı, tebligat yapılamadığı veya tutuklu sanığın müdafii olmadığını bildirmesi hâlinde duruşma günü beklenmeksizin barodan bir müdafi görevlendirmesi istenir.
Vekili bulunmayan mağdur, şikâyetçi veya katılanın talep etmesi hâlinde, barodan bir vekil görevlendirmesi istenir.
CEZA AVUKATI, bağlı bulunduğu baronun belirleyeceği asgari tutardan az olmamak kaydı ile müvekkili ile serbestçe bir avukatlık hizmeti ücreti kararlaştırabilir. CEZA AVUKATI, aksi sözleşme ile kararlaştırılmadığı müddetçe almış olduğu ücret karşılığında tüm dava sürecini takip eder.
CEZA AVUKATI, almış olduğu ücret karşılığında, dosyada yapılması gerekli tüm hukuki itirazları yapar, savunmaları hazırlar, duruşmalara katılır, müvekkilini temsil eder.
Şüpheli: Soruşturma evresinde, suç şüphesi altında bulunan kişiyi,
Sanık: Kovuşturmanın başlamasından itibaren hükmün kesinleşmesine kadar, suç şüphesi altında bulunan kişiyi,
Müdafi: Şüpheli veya sanığın ceza muhakemesinde savunmasını yapan avukatı,
Vekil: Katılan, suçtan zarar gören veya malen sorumlu kişiyi ceza muhakemesinde temsil eden avukatı,
Soruşturma: Kanuna göre yetkili mercilerce suç şüphesinin öğrenilmesinden iddianamenin kabulüne kadar geçen evreyi,
Kovuşturma: İddianamenin kabulüyle başlayıp, hükmün kesinleşmesine kadar geçen evreyi,
İfade alma: Şüphelinin kolluk görevlileri veya Cumhuriyet savcısı tarafından soruşturma konusu suçla ilgili olarak dinlenmesini,
Sorgu: Şüpheli veya sanığın hâkim veya mahkeme tarafından soruşturma veya kovuşturma konusu suçla ilgili olarak dinlenmesini,
Malen sorumlu: Yargılama konusu işin hükme bağlanması ve bunun kesinleşmesinden sonra, maddî ve malî sorumluluk taşıyarak hükmün sonuçlarından etkilenecek veya bunlara katlanacak kişiyi,
Suçüstü: İşlenmekte olan suçu,
Henüz işlenmiş olan fiil ile fiilin işlenmesinden hemen sonra kolluk, suçtan zarar gören veya başkaları tarafından takip edilerek yakalanan kişinin işlediği suçu,
Fiilin pek az önce işlendiğini gösteren eşya veya delille yakalanan kimsenin işlediği suçu,
Toplu suç: Aralarında iştirak iradesi bulunmasa da üç veya daha fazla kişi tarafından işlenen suçu,
Disiplin hapsi: Kısmî bir düzeni korumak amacıyla yaptırım altına alınmış olan fiil dolayısıyla verilen, seçenek yaptırımlara çevrilemeyen, ön ödeme uygulanamayan, tekerrüre esas olmayan, şartla salıverilme hükümleri uygulanamayan, ertelenemeyen ve adlî sicil kayıtlarına geçirilmeyen hapsi, İfade eder.
Davaya bakmak yetkisi, suçun işlendiği yer mahkemesine aittir.
Teşebbüste son icra hareketinin yapıldığı, kesintisiz suçlarda kesintinin gerçekleştiği ve zincirleme suçlarda son suçun işlendiği yer mahkemesi yetkilidir.
Suç, ülkede yayımlanan bir basılı eserle işlenmişse yetki, eserin yayım merkezi olan yer mahkemesine aittir. Ancak, aynı eserin birden çok yerde basılması durumunda suç, eserin yayım merkezi dışındaki baskısında meydana gelmişse, bu suç için eserin basıldığı yer mahkemesi de yetkilidir.
Soruşturulması ve kovuşturulması şikâyete bağlı olan hakaret suçunda eser, mağdurun yerleşim yerinde veya oturduğu yerde dağıtılmışsa, o yer mahkemesi de yetkilidir. Mağdur, suçun işlendiği yer dışında tutuklu veya hükümlü bulunuyorsa, o yer mahkemesi de yetkilidir.
Görsel veya işitsel yayınlarda da bu maddenin üçüncü fıkrası hükmü uygulanır. Görsel ve işitsel yayın, mağdurun yerleşim yerinde ve oturduğu yerde işitilmiş veya görülmüşse o yer mahkemesi de yetkilidir.
Bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının ya da banka veya kredi kartlarının araç olarak kullanılması suretiyle işlenen suçlarda mağdurun yerleşim yeri mahkemeleri de yetkilidir.
İçindekiler Tablosu
CEZA AVUKATI – AĞIR CEZA AVUKATI – İSTANBUL. 1
CEZA AVUKATI İLETİŞİM BİLGİLERİ 3
CEZA DAVALARINDA KARŞILAŞACAĞINIZ TERİMLER VE AÇIKLAMALARI 5
CEZA DAVALARINDA YETKİLİ MAHKEME NERESİDİR. 7